R4 korjaa Tampereen vanhan Tekun

R4 Korjausurakointi Oy ja Tampereen Tilapalvelut Oy ovat solmineet urakkasopimuksen Pyynikintie 2:n eli Tampereen Vanhan Tekun perusparannuksesta.

Purkutyöt ovat alkaneet ja rakennustyöt valmistuvat kesäkuussa 2023.

Rakennusurakan arvo on noin 16,5 miljoonaa euroa, koko hankkeen kustannusten ollessa noin 24 milj.€. Kuusikerroksisen rakennuksen laajuus on noin 11.000 brm2. Kohde saneerataan ulko- ja sisäpuolelta perusopetuksen väistötiloiksi ja musiikkilukioksi.

"Pyynikintie 2 on R4:lle merkittävä avaus erityisen vaativien peruskorjausten saralla. Rakennuksen historiallisuus luo lisäksi työhön oman säväyksensä. Olemme todella innoissamme kohteen toteuttamisesta, kertoo R4:n Pirkanmaan aluejohtaja Jani Harjula.

Kyseessä on R4 Korjausurakointi Oy:n historian mittavin hanke ja parhaillaan yksi Tampereen talousalueen suurimpia korjaushankkeita.

"Toteutettava rakennusurakka tukee strategiaamme kasvaa ja kehittyä lähivuosina myös yhdeksi Pirkanmaan merkittävimmistä korjausrakentajista", Harjula jatkaa.

Osoitteessa Pyynikintie 2 sijaitseva arvorakennus on valmistunut vuonna 1916 ja laajennettu 1934. Vuosikymmeniä oppilaitoskäytössä ollut rakennus on toiminut vuonna 1918 myös punaisten pohjoisrintaman esikuntana ja kärsi mittavia vaurioita sisällissodassa. Historiallinen rakennus on luokiteltu valtakunnallisesti merkittäväksi ja on osa Pyynikinrinteen rakennettua kulttuuriympäristöä.

Lisätiedot hankkeesta:

Jani Harjula
Aluejohtaja
R4 Korjausurakointi Oy
040 7106633
jani.harjula@r4.fi


Kuva: Tiia Monto CC BY-SA 3.0

Takaisin

Lue lisää aiheesta

Rakennustyömaa ärsyttää aina, mutta asian ei tarvitse olla niin

Korjaus- ja muutosrakentaminen ovat R4:n toiminnan kulmakiviä. Mutta niin mielenkiintoisia kuin...

Korjausrakentaminen vs. uudisrakentaminen – vaaliako vanhaa vai rakentaa uutta?

Me kaikki vanhenemme aikanaan. Jokainen sohvalta ähisten nouseva yli 30-vuotias tietää, miten...